tirsdag den 27. november 2012

julen er hjerternes fest - ikke pengenes


Nu når det snart er jul - så begynder alles pengepunge at gløde, af alt det gaveræs, som finder sted hvert eneste år.
- Men derude i Danmark, sidder en rigtig masse mennesker og familier, som ikke har råd til at holde jul, og som bliver dybt ulykkelige fordi de ikke har råd til at give deres børn gaver.

på facebook er der lavet nogle forskellige grupper, som hjælper familier i nød - og som hjælper med at samle gaver ind, og mad osv, så de familier som mangler, kan få en ekstra håndsrækning. 

bl.a. er der gruppen julehjælp for enlige - som navnet siger, går ind og hjælper de enlige. 
- Jeg selv og min mor og min mors veninde gjorde selv sidste år, en kæmpe indsats op til jul - og vi fik samlet mad, legetøj, drikkevare osv ind til en masse familier. 

- lykken var simpelthen at aflevere alle tingene til de mennesker, som man vidste havde brug for det. At se glæden i deres øjne, jamen det kan ikke beskrives - det var jul i hjerternes ånd, og det handlede ikke materielle goder for vores vedkommende, og vi fik INTET for det - men muligheden for at hjælpe en masse mennesker, DET er guld ! <3

- Der er også mange offentlige instanser som yder julehjælp - bl.a. Frelsens hær, Dansk røde kors, samt en masse andre. 

- jeg kan kun opfordre alle som står i samme situation, om at komme igang med at søge de forskellige steder - for der er mange gode ting at hente, så julen kan blive en glædelig tid for så mange som overhovedet muligt :-) 

- Min mor faldt over nogle rigtig gode og forholdsvis billige idéer til aktiviteter med børnene, evt med henblik på kommende julegaver .

det første tip er denne side - hvor man hver dag i december, kan gå ind og printe rigtig søde kravlenisser ud, og klippe og hænge op med børnene.. det er næsten gratis - det eneste det kræver, er en printer og lidt blæk :-)

- det andet tip er fra denne side - hvor de kommer med et rigtig godt tip til hvordan man kan få brugt de gamle viskestykker - så de samtidig bliver smadder søde :-). 

Der er mange muligheder for at lave noget i julen, som ikke nødvendigvis koster penge - og det synes jeg er vigtigt at holde fast i - også selvom at man er økonomisk velstillet. Det er vigtigt at vise børnene, at ikke det hele handler om penge, og gaver og "bytte-bytte-købmand-syndromet" ... det giver god kvalitetstid for hele familien :-) <3

Så hyg om de små pus - også selvom hverdagen er travl - og gaverne skal købes. 
- for husk - det er de små der senere hen bestemmer hvordan julen i fremtiden skal se ud :-) så giv dem nogle gode værdier :)

Rigtig glædelig for-jul :-)

xoxo Michelle !<3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar
- Det betyder rigtig meget :-)