torsdag den 14. februar 2013

DIY - Dekorer dine gamle sylteglas :-)


Jeg tror vi kender det alle sammen ! :-)

Vi har nogle gamle sylteglas fra for eks. Rødbeder – og man tænker ”, Jaaa' de kan jo sagtens bruges” - men alligevel får de bare lov at stå og samle støv, fordi de i bund og grund, ikke er særlig indbydende, hyggelige eller i det hele taget pæne, at se på :-) - meeeeeen tøser, det laver vi om på nu... det handler om at genbruge alle de meget funktionelle ting vi har rundt omkring i huset, som vi måske bare har en tendens til at smide ud, for at købe noget andet, som vi egentlig kunne have lavet lige så godt selv, eller måske endda bedre :-)jeg har længe ledt efter en opskrift på hæklede ”hætter” til sylteglas, og har da også prøvet nogle stykker, men de fungerede altså bare ikke... ' så sad de ikke fast, så skulle man tage ud for neden, så den blev endnu bredere end låget osv, osv. osv.... tror de fleste har prøvet de der utydelige opskrifter, som bare ikke giver hverken den ene eller den anden mening, sååå … jeg tænkte... så laver jeg da bare en selv. Opskriften er dog inspireret fra en opskrift på make-up rondeller :-), og der kan man jo bare se hvordan mange forskellige opskrifter, kan videreudvikles, eller omstruktureres, så man får en helt ny opskrift :-)


De hætter jeg har lavet, er alle lavet med hæklenål 3 mm – og er lavet med bomuldsgarnet fra Søstrene Grene :-) - og pynten, jamen det er jo helt op til en selv, det er kun fantasien der sætter grænser her :-), mine mærkater er også fra søstrene grene, og er små mærkater man kan skrive med kridt på – så er det nemt at overskue hvad der skal være i hvad, og samtidig muligt at ændre eller fortryde :-) man kunne også hækle nogle søde blomster og hækle på, eller man kunne male på det med glas-maling :-) og så er det noget der er suuuuper hyggeligt at sidde og lave med ungerne, og så er det samtidig super opbevaring til alle mulige ting, hæklenåle, perler, ja you name it .. :-)

Så prøv jer frem, her er bare mine bud på hvordan de kunne se ud :-) jeg skal helt sikkert have lavet nogle flere :-) og de kan jo også sagtens laves i drengefarver, til deres små dimse-dutter (nu har jeg en lillebror der synes at de der finger-skateboards er sjove, og der er en masse små dele, så det er jo en super god idé, som måske er lidt mere overskuelig for ham, frem for en stor kasse, hvor det hele bare er rod)


OPSKRIFT!!!LM = Luftmaske

KM = Kædemaske

FM = Fastmaske

DBST = Dobbelt stangmaske

(hver runde sluttes af med 1 km i rundens første maske)RK 1 = 3 lm, 12 dbst i 1. lm (12)

RK 2 = 2 lm, 2 dbst i hver dbst, (24)

RK 3 = 2 lm, 1 dbst, 2 dbst i samme dbst, 1 dbst Gentag runden ud. (36)

(sådan fortsætter du til hætten har den rette størrelse, så den passer til dit glas – bare fortsæt med udtag og ryk udtaget 1 maske – på mine glas, skulle der 4 runder)

RK 4 = 2 lm, 2 dbst, 2 dbst i samme maske, 2 dbst, fortsæt runden ud. (48)

Rk 5 = 1 lm, 1 fm i hver dbst i bagerste maskeled, (48)

RK 6 = 1 runde med dbst indtag i hver 3-4 fm, (hver 3 og 4 hækles sammen (dbst) (36)

  • her efter kan du lave små pynteting som en finish, det er helt op til dig selv :-)
    _________________________________________________________________
Har i spørgsmål til opskriften, så er i mere end velkomne til at skrive en kommentar til det her indlæg, vedlægge jeres email, og så skal jeg nok svare jer :)

Håber at i synes om idéen, og at i nu kan komme i gang med at dekorerer jeres glas – så de lige nøjagtig passer til DIT hjem og dine behov :-)Happy Decorating :-)

- Michelle ! <3
2 kommentarer:

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar
- Det betyder rigtig meget :-)