onsdag den 27. februar 2013

Foredrag af Jette Christensen om alkohol og stof misbrug i X-it foreningen
Hej alle i skønne mennesker ! <3
- Jeg har haft en oplevelse i dag, som jeg rigtig gerne vil dele med jer andre:-)

Jeg har i dag været til et skønt, skønt foredrag i X-it foreningen. Det er et værested/forening for cleane misbrugere, som mangler et sted at komme og føle sig som en del af et fællesskab. Det er et fantastisk initiativ, og virkelig et projekt, der er værd at støtte op om! . Det ledes af Claus Overgaard Petersen - som har utrolig meget hjælp i alle foreningens frivillige, som viger en masse timer til både at lede foreningens to genbrugsbutikker (som virkelig er et besøg værd) , samt i værestedet. 

De forsøger nu med et nyt projekt, som de kalder for tirsdagscafé - hvor der hver anden tirsdag vil være et nyt arrangement - i dag var det Jette som er medstifter af foreningen, som fortalte om sin lange kamp mod alkohol og stofmisbrug - og om hvordan livet på stoffer er, med barn, forældre, ægtemænd og hverdagen i det hele taget. 

Det var et utrolig gribende og nærværende foredrag, som virkelig fik tårerne frem hos de fleste. 
Det fortæller hvor mange mennesker der går rundt omkring i Danmark, som har oplevet eller oplever, det samme som Jette har stået og berettet om her til aften. Det kræver utrolig stort mod at fortælle så åbenhjertet omkring sine dybeste traumer, og noget jeg virkelig har stor respekt for. Og det var virkelig et følelsesladet oplevelse at være vidne til hendes beretninger. 

Da jeg studerer til pædagog, og rigtig gerne vil ind i specialområdet - og have med udsatte børn/unge at gøre, som måske er børn af misbrugere eller anbragt af den ene eller den anden grund, lå dette mig endnu mere nært. At være vidne til et menneske som åbner sit hjerte og fortæller om alle de frygtelige ting som hun har været igennem, men nu er kommet ud af, jamen er det andet end livsbekræftende? :-) STOR RESPEKT TIL DIG JETTE !!!! du er virkelig et menneske som fortjener alles respekt - for du giver os andre troen på, at ligemeget hvad livet byder os, så er det muligt at komme ud af det igen, hvis man er villig til at kæmpe for det :-) 

Gå ind og besøg X-it's facebook side - det kan du gøre lige her :-) og hvis du går rundt med en lyst til at blive frivillig i dette fantastiske projekt - jamen så kontakt Claus - jeg ved at han vil stå med åbne arme og byde dig velkommen :-)

Alt i alt, en fantastisk aften :-) og jeg glæder mig uden tvivl til det næste arrangement :-) 

Thumps up for X-it ! :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar
- Det betyder rigtig meget :-)