mandag den 8. april 2013

Er du beskyttet? En indlæg om unge og internetsikkerhed

Klik på billedet for at komme direkte til Mysecuritycenter.dk's hjemmeside


Overskriften siger jo næsten sig selv, Er du beskyttet? - og her taler jeg selvfølgelig om du har beskyttet din computer mod ubudne gæster såsom virus og meget andet?

Mange unge mennesker vil til det spørgsmål svare "nej" - og der må jeg desværre hoppe med på vognen. Derfor synes jeg at det var så vigtigt at skrive dette indlæg, netop fordi jeg heller ikke selv har forstået alvoren af at beskytte sig selv og sin computer. 

Jeg har altid gået og tænkt, "det der med virus? Ja kom on .. så slemt kan det da ikke være". Så faktisk har jeg aldrig haft antivirus på min computer, det er et helt hel at ingen af dem er gået ned :-)

Jeg har altid været meget aktiv på nettet. Da jeg var yngre var det meget Jubii chat, arto osv - og nu er det facebook og blogger, og ikke nogle chat-sider mere .. 
Dengang var der ikke så meget af netbanking, online-shopping osv - så man kan sige, dengang var risikoen ikke så stor. Men i dag hvor hele vores identitet ligger på nettet, alt vores personlige ligger online - vores bank er online, alt foregår via nettet, så er det endnu mere vigtigt at beskytte os selv mod virus, men også imod identitetstyverier. 
rundt omkring sidder der nemlig en masse mennesker, som kun har én ting for øje, nemlig at hacke andres identiteter, stjæle pengene fra folk osv. 
Dette indlæg er ment som en slags Kick-starter til debatten om unge og internetsikkerhed, for der er sikkert mange unge på min alder som sidder derude, og heller ikke har forstået vigtigheden af at være beskyttet online. 

HER kan i se hvad Janus Nielsen skriver om unge og internetsikkerhed

Har du nogensinde oplevet at få stjålet din Usb-nøgle, hvor der lå meget vigtige ting på, eller måske private dokumenter eller lignende ?? - Selv det kan være farligt. 
Mange unge bruger i dag usb-nøgler til at aflevere opgaver på, have musik på, transportere vigtige dokumenter osv - og derfor er det vigtigt at den også er beskyttet mod tyveri. 
Hos Mysecuritycenter kan man købe en MySecureUSB - som i øvrigt kun koster 199 kr :-)

Klik HER for at komme til siden. Jeg skal helt sikkert have mig sådan en, for det kan jeg godt se fordelen i - da jeg selv er studerende og opbevarer mange private ting på mine usb'er - og har aldrig tænkt over at det er rigtig nemt for andre mennesker at stjæle dem, så det er helt sikkert en AHA oplevelse at de findes :-)

Som jeg også nævnte herover - så er det også meget vigtigt at beskytte din computer mod ubudne gæster og Virus - og der har de hos Mysecuritycenter et super tilbud til dig - de nemlig nok verdens bedste gratis antivirus, nemlig MYfreeantivirus - og det kan du gøre lige HER
Den beskytter dig i hele 12 måneder, og koster kun 39 kr i forsendelse - Det er da et tilbud der er svært at sige nej til :-)
Vi skal have gang i debatten om unge og internetsikkerhed - og jeg vil derfor gerne høre fra alle jer derude - har i, eller kender i nogen som har oplevet at blive bestjålet eller hacket online? 
- Hvad gør DU for at beskytte dig, eller har dette indlæg fået dig til at indse vigtigheden af sikkerhed online. 
Dette indlæg rækker også ud til de forældre som har børn, som er ved at komme i "computer alderen" - Der er det nemlig endnu mere vigtigt at beskytte dem mod alt uvedkommende :-)
- Har du bevist valgt at lade vær med at have antivirus? og i så fald, hvorfor? . 
Jeg er meget interesseret i at høre om jeres oplevelser med antivirus, synes du det er hamrende irriterende, er det tidspilde, eller er du rigtig glad for det? og hvilke programmer bruger i derude? :-)

Her kan du læse Janus Nielsens god råd om unge og internetsikkerhed:

Man bør møde andre på nettet, som man selv vil mødes. Internettet har, ligesom det øvrige samfund, regler for, hvordan man opfører sig. Det er let i ly af nettets anonymitet at blive lokket til at teste grænser og give udtryk for ting, man aldrig ville sige ansigt til ansigt.

1. Hav god stil – Den gode stil på nettet handler lidt firkantet sagt om at være bevidst om alle de andre på nettet.

2. Vær kritisk – Nettet har tusindvis af spændende websites med alle mulige former for oplysninger og informationer. Der er i det hele taget så meget stof på nettet, at det ikke altid erlige nemt at gennemskue, hvad man kan stole på og, hvad der er helt hen i vejret, pure opspind eller bare ren og skær vrøvl.

3. Tænk dig om – På nettet kan alle slags mennesker tale med hinanden, uden de reelt ved, hvem den anden er. Tænk dig om, vær 100% sikker på hvem du chatter eller snakker med før du oplyser flere oplysninger om dig selv en højst nødvendig. Og beslutter du dig for at mødes med en ven du har mødt på nettet, er det altid en god ide at snakke med andre, f. eks. sine forældre om det første.

4. Du bestemmer selv – Én ting er, hvad andre lægger ud på nettet, noget andet er, hvad man selv lægger ud på f.eks. en profil på en chatportal, ens eget website eller en blog. Du bestemmer selv hvad du vil lægge ud på nettet, undlad at lade dig presse af andre.

Jeg er i hvert fald blevet meget klogere og meget mere bevidst om internetsikkerhed, og kan sagtens se nu, hvor vigtigt det er. Men når hverdagen bare køre, og man bare åbner sin netbank uden at tænke over om du nu også er havnet på den rigtige hjemmeside osv - ja så tænker man ikke over konsekvenserne af det - og det er det jeg i samarbejde med Mysecuritycenter her vil sætte fokus på i samarbejde med mange andre bloggere også :-) vi skulle jo gerne nå ud til så mange unge mennesker som overhovedet muligt :-)

Sæt gang i debatten, diskuter vigtigheden med dem i kender :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar
- Det betyder rigtig meget :-)