tirsdag den 23. april 2013

Retro Lysedug/mellemlægsserviet DIY

DIY - Retro Lysedug/mellemlægsserviet.

Min mormor kom og viste mig den serviet som er på billedet over her til venstre - den helt hvide - og spurgte om jeg ikke kunne kopiere den - hvortil jeg svarede at jeg kunne da gøre et forsøg :-) - og jamen det lykkedes :) ikke verdens sværeste mønster, men det er da alligevel svært at tyde andres håndarbejde - når det er blevet vasket flere gange, og det har trukket sig sammen og er blevet mere kompakt :-)
Den oprindelige mellemlægsserviet blev lavet for mange mange år siden af min oldefars kæreste på Femø - så er helt beæret over at jeg fik lov at kopiere den :-) - men her er mit bud på den :) - Du må bruge opskriften og billederne som du har lyst til - men hvis du gør det, må du meget gerne lige nævne at det er mig der har lavet den. :-)

Dette mønster kan både bruges som lysedug - eller som den oprindeligt er tænkt - som mellemlægsserviet når man dækker bord med flere tallerkner :-) 
Det kan kombineres i alle mulige farver - det er kun fantasien der sætter grænser :-) dette her er kun én version af den :-)

husk at du kan klikke på billederne for at få dem op i større :-)
 ______________________________________________________________

forkortelser:
LM - luftmaske
FM - fasmaske
KM - kædemaske
STGM - Stangmaske
LMB - Luftmaske bue


Alle runder starter med 3 luftmasker, medmindre andet er skrevet.

Lav 4 lm, saml til en ring med 1 km i første lm

 

 Runde 1

3 lm, 11 stgm i ringen, luk med en km i 3. lm (12)
Runde 2 


2 stgm i hver stgm hele runden ud  - luk med en km i 3. lm (24)Runde 3

3 lm, 2 stgm i samme maske som de 3 lm , 1 lm, spring 1 stgm over, lav igen 3 stgm i samme maske, lav en lm og spring samtidig 1 stgm over - fortsæt runden ud - og luk med en km i 3. lm. (48)


Runde 4

Lav 2 lm - lav stgm indtag i de næste 2 stgm - du kan se en video lige HER hvordan du laver stgm indtag. - herefter laver du 5 lm, og laver så igen 3 stgm indtag efterfulgt af 5 lm - gør dette runden ud - og luk med en km i 3 lm. (72)


Runde 5

1 lm , lav 5 fm i hver lmb
luk med 1 km i 3. lm (60)


Runde 6

6 stgm, lav så 2 stgm i samme m - 4 stgm - 2 stgm i samme maske - 4 stgm - fortsæt sådan runden ud, og luk med 1 km i 3. lm (68)

 Runde 7

7 stgm - lav så 2 stgm i samme maske - 5 stgm - 2 stgm i samme maske - 5 stgm, fortsæt sådan runden ud - og luk med 1 km i 3. lm (78)Runde 8

8 stgm - lav så 2 stgm i samme maske - 6 stgm - 2 stgm i samme maske - 6 stgm - fortsæt sådan runden ud - og luk med 1 km i 3. lm (90)


Runde 9

I runde 9 skal du faktisk gøre det samme som du gør i runde 3 - men i stedet for at lave 1 lm og springe 1 stgm over - så skal du lave 1 lm og springe 2 stgm over - fortsæt runden ud, og luk med 1 km i 3. lm. 

Runde 10

Her skal du gøre nøjagtig som i runde 4 :-) - fortsæt hele runden ud, og luk med 1 km i 3. lm & så er du færdig :-) håber at du er blevet tilfreds med resultatet, og husk at du kan bare spørge hvis der er noget du er i tvivl om :-)Print Friendly and PDF

4 kommentarer:

 1. De er blevet så super flotte :) Godt gået min mus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. ja de er faktisk blevet super gode :-) .. er også meget tilfreds dejligt med lidt retro-mønstre :-)

   Slet
 2. du skal da udgive hæklebøger. du forklare det bar super, så selv nybegynder forstår det første gang :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor du sød :-) det var da ellers lidt af et kompliment at få :-)

   Slet

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar
- Det betyder rigtig meget :-)