torsdag den 1. august 2013

DIY - Baby Booties i krokodille mønster  

Opskrift på Baby Booties med krokodille mønster
opskrift af Michelle Spuur

Lavet i Baby Acryl købt HER
nål 3,5 
str ca 6-9 mdr

Forkortelser
Lm - Luftmaske
Km - Kædemaske
Hstgm - halvstangmaske
stgm - stangmaske

_______________________________

Række 1

Lav 14 luftmasker, start med en hstgm i 3. maske fra nålen,
- lav 10 hstgm, lav 4 hstgm i den sidste maske for at komme om på den anden side af arbejdet. , lav 10 hstgm 
- luk med en km i 2. lm

Række 2

lav 2 lm - lav en hstgm i den samme maske, lav 12 hstgm , lav 2 hstgm i hver af de næste 4 hstgm , lav 11 hstgm på den anden side af arbejdet
- luk med en km i 2. lm

Række 3

Lav 2 lm, lav 13 hstgm 
Lav 2 hstgm i hver af de næste 6 masker, lav 12 hstgm - og lav 2 hstgm i den sidste maske, 
Luk med en km i 2. lm

Række 4

Lav 2 lm, lav 1 hstgm i hver maske hele vejen rundt, i bagerste maskeled (det laver den kant fra sålen til resten af skoen)
Luk med 1 km i 2. lm

Række 5-6

Lav 2 lm, lav en hstgm i hver maske (begge maskeled) hele vejen rundt, luk med 1 km i 2. lm

Række 7

lav 2 lm, lav 14 hstgm, lav 7 stgm indtag 
(sving garnet over nålen, stik igennem den første maske, sving garnet over nålen, træk nålen tilbage gennem masken, gør det samme i næste maske, sving  garnet over nålen, træk igennem 2 masker, sving garnet over, træk igennem yderligere 2 masker, sving garnet over og træk igennem de 3 sidste masker) - gentag 7 gange
lav 14 hstgm
luk med 1 km i 2. lm

Række 8

lav 2 lm, lav 14 hstgm, lav 4 stgm indtag ^^ - lav 14 hstgm - luk med 1 km i 2. lm

Række 9

lav 1 lm, lav 14 fm - lav 3 fm indtag 
(stik nålen igennem masken, sving garnet over, træk nålen ud af masken igen, stik ind i den næste maske, sving garnet over, og træk nålen ud igen, sving garnet over og træk igennem alle 3 masker)
lav 12 fm - luk med 1 km i 1. lm

Række 10

lav 1 lm, lav 13 fm, lav 2 fm indtag ^^, lav 12 fm og luk med 1 km i 1. lm

Række 11

lav 3 lm , lav en stgm i hver maske hele vejen rundt, (total 28 stgm) (hvordan du laver en stgm kan du se på video på dansk lige HER), luk med 1 km i 3. lm

Nu skal vi til at lave krokodille mønsteret - og jeg synes personligt selv at det er vildt svært at skrive mønsteret, så det er til at forstå hvordan man skal gøre - så jeg vil henlede jer til mine videoer, hvor jeg har demonstreret hvordan man laver mønsteret - det er fra video part 1 (ca fra 4. minut) og frem til part 2 ca i midten - der viser jeg hvordan du laver den første række tunger og hvordan du fortsætter til næste række. Det tror jeg at de fleste vil synes er lidt nemmere end at forstå det på skrift :-)

- jeg vil alligevel prøve at skrive det ned til dem som godt kunne tænke sig det :-)

Hvordan du laver tungen på krokodille mønsteret
Lav 1 lm
- lav nu 5 stgm omkring de 3 lm du lavede i forrige række, lav 1m

 
  - vend arbejdet rundt, og lav nu 5 stgm omrking den næste stgm, lav 1 lm.  Nu skulle du gerne have lavet den 1. tunge hvor det er vrangsiden af stangmaskerne som er ud af. :-)
- Spring nu de næste 5 stgm over - og gentag det på den 6. & 7. stgm - fortsæt sådan hele vejen rundt - det skulle gerne give 4 tunger. - luk med 1 km i den lm du lavede aller først.Række 12

Lav kædemasker hele vejen over til midten mellem de to næste tunger - så du kommer ned i den 3. stangmaske af de 5 stangmasker som du sprang over - lav 3 lm, og lav en stgm i den samme maske. Lav herefter 1 stgm i hver af de næste 2 stgm - og lav en stgm ned i hullet på tungen fra forrige runde. 
- lav herefter 2 stgm i hver af de næste to masker, så er du ved den 3. stangmaske igen (midten) og her skal du lave 2 stgm i samme maske . - lav nu 2 stgm i hver af de næste to masker - og lav igen 1 stgm i hullet på tungen fra forrige runde - fortsæt hele vejen rundt - og luk med 1 km i 3. lm
 
Således burde det se ud :
1 stgm i hullet på tungen, 1 stgm, 1 stgm, 2 stgm i samme maske, 1 stgm, 1 stgm, 1 stgm i hullet på tungen.Nu skal du lave tunger igen - ^^ - og de tunger skal du så lave i de masker hvor du har lavet 2 stgm i samme maske - og så springer du igen 5 over - og går hen til næste maske med 2 stangmasker i . 
Det gør at de kommer til at sidde forskudt af hinanden :-)

- du skal i alt bruge 4 rækker med tunger - og husk at når du laver tunger, så skal det være på ydersiden af skoen - og ikke på indersiden :-) håber at der er til at forstå - ellers må i meget gerne kommentere på dette indlæg og komme med ændringer :-)

Disse billeder er kun taget til dette formål, og jeg har bare lavet det i samme dimension som på baby skoene :-) - de er lavet på en for stor nål, for at give jer bedre mulighed for at se maskerne :-) - men du skal gøre nøjagtig det samme - bare på skoene :-) 

17 kommentarer:

 1. De er søde. Hvis jeg nu vil hækle dem i fx Uld eller bomuld, hvilket skal jeg så gå efter?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa :-)
   Jeg vil som udgangspunkt altid gå efter det blødeste du kan finde - når det er til så små fusser :-) - men denne type garn kan de også sagtens laves i : http://spuurspot.yarnshopping.com/baby-merino-rd

   i bomuld er der sådan set frit slag - der er selvfølgelig forskel på de forskellige mærker inden for bomuld - men det bomuld som jeg har, som ikke har kostet en bondegård, kan de sagtens laves i - så det er bare at bruge fantasien, og så lave dem i det garn som du godt kunne tænke dig :-)

   god dag
   Mvh Michelle Spuur :-)

   Slet
 2. Hejsa. Super flotte er de. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave dem til min datter på 1 år, men jeg er en klovn til at finde ud af hvordan jeg gør noget større. Har du et forslag? :-)
  Kram Jill

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jill - du kan lave det i noget lidt tykkere garn, og med en større nål, det vil automatisk gøre dem lidt større.

   Mvh Michelle :-)

   Slet
 3. Haii Michelle :) Er der muligt at lave dem helt op i en voksen str?:)

  Mvh Ann-Kirstine :)

  SvarSlet
 4. Du er bare fantastisk, tusind tak for hjælpen, nu har jeg lært at lave de små babysko
  mange varme tanker fra Inge LIse
  Ps hvad hedder garnet i de mange farver??

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Lise :-) dejligt at opskriften kan bruges :-)

   garnet er købt lige her : http://spuurspot.yarnshopping.com/baby-batik-gul-hvid-pink-mint-grn-lyslilla
   Det er i min mors online garn-butik :-)

   Mvh Michelle Spuur

   Slet 5. jeg har lidt problemer med det engelske, så jeg bestiller når min datter kommer, der er vel nok meget spændende garn

  SvarSlet
 6. Så har jeg modtaget en portion garn og jeg er særdeles tilfreds, køber snart noget mere
  bestilte i går, det kom allerede i dag
  mange knus til mor og datter

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa :-) undskyld mit meget sene svar (simpelthen får dårligt) - men hjemmesiden er holdt op med at underette mig når der er nye kommentare - og med 250 indlæg - er det svært at sidde og holde styr på hvert enkelt indlæg - om der er kommet nye kommentare ... lidt øv - men er stadig rigtig glad for at du havde en god oplevelse med at købe garn :-)

   Mvh Michelle :-)

   Slet
 7. Hej Michelle :) tror du det vil være muligt at lave dem til en på 2 år ? skal jeg ikke "bare" komme nogle flere lm i fra start af og så forøge tilsvarende med resten af opskriften?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa ;-)
   Jeg har ikke selv prøvet at lave dem større end dette - men faktisk umiddelbart vil jeg sige jo - der er jo ikke andet at gøre end at eksperimentere sig lidt frem med mængden af masker i den første luftmaske kæde :-) hvis det lykkedes dig, vil jeg meget gerne se resultatet hvis jeg må :-) det er altid lidt spændende når folk får gode ideér med mine opskrifter :-) smiler

   Mvh Michelle

   Slet
 8. Mange tak Michelle :) jeg en ret ny hækler men det gav mening i min hjerne nemlig hihi. Når jeg en dag får taget mig sammen må du meget gerne se resultatet ;)

  SvarSlet
 9. Hej hvor er de bare sååå nuttede.. hvor finder / køber jeg opskriften henne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Øøhhhm..? du er på opskriften? :-)

   Slet
 10. Hej
  jeg kan ikke finde ud af om det er meningen at der hvor man rykker vidre til næste række ikke sidder i midten bag på?
  kan du hjælpe mig med det?
  håber du forstår hvad jeg mener

  SvarSlet
 11. Er der ikke noget galt mellen runde 6 og 7? Du slutter runde 6 med 40 m men skal bruge 43 m til at lave runde 7. Eller er der noget jeg har misforstået???

  SvarSlet

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar
- Det betyder rigtig meget :-)