onsdag den 14. august 2013

DIY - lav en pung i krokodille mønster© Lav en pung i Krokodille mønster

 Af Michelle Louise Spuur
www.mspuur.com / www.facebook.com/mspuur

Forkortelser
Lm = Luftmaske
Km = Kædemaske
Stgm = stangmaske

Pungen måler færdigt ca 20 x 13 cm – og lynlåsen ca 21 cm
 • Den er lavet i alm bomuld fra søstrene grene, men kan sagtens laves i både acryl og uld også – samt andre slags bomuld og blandingsgarner

nål 3
(du kan bruge alle de farver du har lyst til – men jeg har valgt at bruge 3 til denne)Række 1

lav 84 lm, forbind til en ring ved at lave en km i første lm
(her er det vigtigt at det ikke snoer sig, inden du ”lukker” ringen – kør en finder hen over, så du er sikker på at det hele tiden er den samme side du har op ad)

 • Her kan du faktisk bestemme hvor stor din pung/ andet skal være – det du skal gøre er bare at sørge for at det antal luftmasker du laver, kan divideres ved 7 (du skal bruge 7 stgm til hver tunge) – du kan for eks lave 28, 35, 42 lm osv – så længe det kan deles med 7.

Lav nu 3 lm (gælder som den første stgm) , lav en stgm i hver lm hele vejen rundt (total 84 stgm) – luk med 1 km i 3. lm. (her er det igen vigtigt at kontrollere at det ikke snor sig, inden du lukker ringen – hvis det snor sig, vil det give problemer når du skal lave mønsteret)

Række 2

Lav 1 lm
lav nu 5 stgm omkring de 3 lm du lavede i forrige række, lav 1m
vend arbejdet rundt, og lav nu 5 stgm omrking den næste stgm, lav 1 lm.


 Nu skulle du gerne have lavet den 1. tunge hvor det er vrangsiden af stangmaskerne som er ud af. :-)
Spring nu de næste 5 stgm over - og gentag det på den 6. & 7. stgm - fortsæt sådan hele vejen rundt, luk med 1 km i den lm du lavede aller først.


Række 3

Hvis du vil skifte farve i denne række, så bryder du garnet, og laver en knude – og hæfter en ny farve på i den 3. stgm imellem den først række tunger (i rækken med stgm, som ligger bag ved rækken med tunger).
d. 3. stgm er den i midten (du har 5 stgm mellem hver tunge) – der laver du 3 lm (gælder som den første stgm) – og så laver du 1 stgm i samme maske.

(vil du ikke skifte farve, så lad vær at bryde garnet, og så lav kædemasker over til d. 3. stgm (den i midten af de to tunger) • Lav nu 1 stgm i hver af de næste to masker ( og vi arbejder hele tiden i den bagerste række med stgm) – nu kommer du til den næste tunge, der skal du lave en stgm nede i hullet på tungen fra forrige række.


Nu laver du 1 stgm i hver af de næste to masker (vær opmærksom på at du hele tiden kommer ned i den rigtige maske, du skal hele tiden have 5 stgm mellem hver tunge – og den første maske efter en tunge, kan godt gemme sig lidt – nogle gange hjælper det lige at vippe den ene side af tungen, så man kan se stgm på bagsiden, så kan du se hvilken maske du skal ned i.
Nu er du ved midten igen (d. 3. stgm) – her skal du ligeledes lave 2 stgm i samme maske, fortsæt hele vejen rundt, luk med 1 km i 3. lm

Således burde det se ud:
1 stgm i hullet på tungen, 1 stgm, 1 stgm, 2 stgm i samme maske, 1 stgm, 1 stgm, 1 stgm i hullet på tungen.


Række 4

Nu skal du lave tunger igen .
Lav 1 lm, og gør nu nøjagtig det samme som i række 2 – du laver de 5 stgm omkring den række lm du lavede i forrige række, laver en lm, og laver de næste 5 stgm omkring stgm lige ved siden af .
I denne række er det lidt nemmere at gennemskue hvor du skal lave tungerne – for du skal altid lave dem omkring de to stgm som er i samme maske, i mellem tungerne fra forrige række – så de kommer til at sidde forskudt af hinanden.

Række 5

Gentag række 3

Række 6

Gentag række 4


Fortsæt sådan indtil du har i alt 11 rækker med tunger (eller det antal rækker som du ønsker)

Når du er færdig, skal du sy bunden sammen – og sy en lynlås i – du kan også sy foer i – men det vil jeg anbefale at gøre inden du syr lynlåsen i :-)
Billederne som er brugt i denne opskrift tilhører mig – men må gerne lånes i forbindelse med at dele min opskrift.
Du må gerne sælge de ting du laver fra mine opskrifter – men du må ikke sælge opskriften, den skal forblive gratis.

(billederne som er brugt som demonstration i denne opskrift, er taget som demo for at illustrere fremgangsmåden – og er altså ikke en del af det færdige resultat.)

(HUSK HUSK HUSK HUSK HUSK HUSK 
- Denne opskrift kan printes ud i PDF format - du finder knappen under dette indlæg)


5 kommentarer:

 1. Tusind tak for mønstret, allerede nu pusler jeg med det, ----det ser ikke helt så flot ud som dit---men jeg håber det kommer. Du er superdygtig, jeg bliver ret inspireret af din side....

  SvarSlet
 2. Hvor er du sindsygt dygtig! ville ønske jeg var bare en anelse kreativ.. <3

  www.simonie.dk

  SvarSlet
 3. Tusind tak for mønstret. Det er pænt af dig at forære det væk. Jeg vil lave en pung, men lynlåsen må undværes, for syning er ikke min stærke side, så jeg finder på noget andet. En lille strop måske:-).

  God weekend.

  Elin.

  SvarSlet
 4. Hej
  Jeg har en Giveaway i gang på min blog, hvor man kan vinde 4 skønne makeup produkter.

  Håber du har lyst til at kigge forbi og deltage.

  http://janelindenberg.blogspot.dk/2013/08/giveaway-3.html

  SvarSlet
 5. hej Michelle.
  jeg skiver til dig fordi jeg håber at du kan hjælpe mig, min datter vil så gerne ha et par af de hjemmesko med crokodille stich som bord , ? men hvordan hækler jeg foden
  hun bruger str.37 i sko. jeg håber meget at du kan hjælpe mig, på forhånd tak.

  Anette Berthelsen.

  SvarSlet

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar
- Det betyder rigtig meget :-)