onsdag den 23. oktober 2013

Nem Hue - kan passes af alleNem Begynder hue :-)

(original opskrift af Clare Sullivan – bobwilson123 youtube channel)


DU SKAL BRUGE:

Garn (det kan være både akryl & uld)

en hæklenål der passer til garnet

En saks

et målebånd

en garn-nål

Alt du skal kunne: Stangmaske - fastmaske & halvstangmaske 


Lav en række luftmasker, i samme længde som din hue skal være – du skal måle fra under øret, til toppen af dit hoved. (hvis du gerne vil have den lidt baggy - så kan du lave huen længere end den egentlig skal være - det er det jeg har gjort)

Tip: Huen kan laves til alle - og kan laves i alle de farver man ønsker - den kan også laves glat - så skal man bare lade vær med at lave maskerne i bagerste maskeled - men igennem begge maskeled, som normalt :-) huen har rigtig mange variationer :-) 

(klik på billederne for at se dem i større format)
0-3 måneder:                                      3-10 år

huens højde: mellem 14-15 cm              Huens højde: ca 22 cm

Huens omkreds: 33-36 cm                     huens omkreds: 49-52 cm

3-6 måneder:                                      Teenager

Huens højde: mellem 16,5-18 cm           huens højde: 23-26 cm

huens omkreds: 36-43 cm                     huens omkreds: 52-56 cm

6-12 måneder:                                    Voksen kvinde

Huens højde: mellem 18,5-19 cm           huens højde: 23-26 cm

huens omkreds: 41-49 cm                     huens omkreds: 54-58 cm

12 måneder – 3 år                               Voksen mand

Huens højde: ca 20 cm                         huens højde: 23-26 cm

Huens omkreds: 46-51                         cm Huens omkreds: 58-62 cm

Fastmaskerne er på toppen af hovedet, og de halve stangmasker er kanten på huen.

Alt foregår i det bagerste maskeled – pånær den første og den sidste maske, som er i begge maskeled (dette laver en rib-effekt)

  1. Lav en halv stangmaske i 2. luftmaske fra nålen, 1 stangmaske i hver maske, 1 fastmaske i hver af de sidste 5 luftmasker – vend med en luftmaske (gælder ikke som en maske)


  2. 1 fastmaske igennem begge maskeled, 1 fastmaske i hver af de næste 4 masker (bagerste maskeled), 1 stangmaske i hver maske (også kun i bagerste maskeled) indtil du når til de sidste 5 masker, lav 1 halvstangmaske i hver af de næste 4 masker (bagerste maskeled), og lav 1 halvstangmaske i den sidste maske (begge maskeled) – vend med en luftmaske (gælder ikke som en maske)

  3. 1 halvstangmaske i den første maske (gennem begge maskeled) 1 stangmaske i hver af de næste masker (bagerste maskeled)(indtil du når til de 5 sidste masker), lav 1 fm i hver af de næste 4 masker (bagerste maskeled) lav 1 fm i den sidste maske (begge maskeled) vend med en luftmaske (gælder ikke som en maske)
  4. Gentag række 2 og 3, (du skal slutte med en række 2 , for ellers kommer det ikke til at passe når du skal sy huen sammen) – lav så mange rækker, så det passer med omkredsen på huen (mål anført herover) – glem ikke at huen kan strække sig, så stræk den lidt når du måler, så ikke den bliver for stor.
  5. Hæft snoren af, og lad en ca 30 cm snor hænge til at sy med
Sy huen sammen:
Sæt begge sider sammen på huen, (første og sidste række), og sy sammen – men du skal KUN bruge de to yderste maskeled, ikke de to som vender ind mod hinanden .Tip: Når du syr må du ikke trække for hårdt, da det vil krølle sømmen.

Samle huen i toppen:
Væv en tråd igennem alle maskerne(uden at trække) – og når du er nået hele vejen rundt, så trækker du lige så forsigtigt huen sammen, pas på garnet ikke knækker – flyt lidt på de øverste masker, så det passer med at du kan trække den så tæt som muligt( dette kræ ver måske lidt tålmodighed, så det kommer til at se pænest ud)
Når du ikke kan trække mere – så tager du enden af dit garn, og syr i maskerne omkring hullet – og trækker det sidste ind, så den bliver helt tæt for oven©Oversættelse samt billeder tilhører undertegnede Michelle Spuur 2013

1 kommentar:

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar
- Det betyder rigtig meget :-)