torsdag den 24. oktober 2013

Raw-food - Surprise me + opskriftJeg har besluttet mig for at prøve noget HELT nyt for mit vedkommende - nemlig Raw-Food - med god opbakning fra både familie og en veninde, som har rimeligt styr på hele den her Raw food verden :-) 
Raw food konceptet går ud på, for dem som ikke ved det, at man ikke spiser forarbejdet med, og mad som er tilberedt over 40 grader .. Det er som ordet beskriver - rå mad .. 
Det der egentlig var hele essensen i det her lille projekt, var faktisk at jeg ville prøve at se hvad det gjorde ved mig, både fysisk og mentalt .. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få mere energi, og måske ændre min måde at tænke på - og det tror jeg helt sikkert at den mad man spiser, har en indvirkning på. 
Denne kage er mit aller første raw-måltid... en brownie - som er super sund, ... ja du hørte rigtig... EN KAGE SOM ER????? SUND???????????
Ja åbenbart :D .. jeg er selv i chok.. i princippet kunne man spise kage hele dagen, :D hvis man da ikke fik nok af det altså :D

Den var SUPER nem at lave.. og tog maks 10 min.. og så var den serveringsklar :D
Den smager VIRKELIG godt... jeg vidste faktisk ikke om jeg kunne lide dadler, da jeg altid er gået en stor bue uden om sådan nogle ting, Svesker, dadler, you name it.. har aldrig sådan rigtig smagt det.. men nu skulle det være nu.. 
- og jeg var SÅÅÅÅ overrasket... som i - at være ved at falde ned af stolen - overrasket. Jeg forventede faktisk at den ville blive tør (pga kakaoen), og måske sådan lidt , mærkelig at spise, men det var den på igen måde... Faktisk, så smager den endnu bedre end de fleste af de chokoladekager jeg har smagt i mit liv (hvilket faktisk er overraskende få) - og den var slet ikke tør.. dog.. dog dog dog... vil jeg til næste gang kun putte 1 dl kakao i - i stedet for halvanden - for efter min mening, så behøver kakaoen ikke at være så dominerende i smagen... men helt sikkert et KÆÆÆÆMPE HIT!!!!!!!! .. 
Den skal helt sikkert laves mange gange endnu.. og så får man meget hurtigt stillet sin søde-trang.. Det er som om der er en helt ny verden der åbner sig for mine fødder
:-D 
I får lige opskriften på brownien her :-)

Ingredienser

5dlValnødder
5dlDadler
1 1⁄2dlKakaopulver
1dlKokosmel
1⁄2dl
Rå honning (eller andet råt sødestof)

Fremgangsmåde

1. Blend valnødderne til de har en grov, melagtig konsistens.
2. Tilsæt dadlerne og blend videre til du har en tyktflydende og klæbrig dej.
3. Tilsæt de resterende ingredienser og rør grundigt.
4. Beklæd en pande af passende størrelse med et stykke bagepapir og pres dejen ned i den.
5. Server.2 kommentarer:

 1. Den ser absolut lækker ud!
  Jeg har en gang prøvet at lave en rawcake - opskrift fra "River Cottage" - og den smagte simpelthen fantastisk! Meget koncentreret i smagen,men det gør også, at man ikke har behov for et kæmpestort stykke. Det smarte er også, at den ikke skal bages, for så får den ikke for meget i ovnen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anja :-)
   Ja lige præcis... :-) det smarte er nemlig at den ikke skal i ovnen, det er jo kager som de fleste kan lave - uden at det går galt, og så smager de samtidig godt... total win win :-) .. Ja de bliver nemlig meget koncentreret i smagen, men som du selv skriver, så er der jo heller ikke behov for et stort stykke.. jeg har haft denne kage stående i køleskabet siden onsdag aften, og jeg har kun spist under halvdelen .. det ville aldrig have kunnet lade sig gøre med en alm. kage :D Griner

   Slet

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar
- Det betyder rigtig meget :-)