lørdag den 26. oktober 2013

Raw-food-updateSå klarede jeg sørme de første dage udelukkende på Raw-food - og jeg må indrømme, det har været liiiidt svært at undvære kød, og varm mad i det hele taget :-) - men jeg klarede det :)
I går lavede jeg en Raw-pasta-pesto - og det smagte helt fantastisk :-)
Det er squash og gulerødder som er revet med en kartoffelskræller - så de er erstatningen for pastaen - og så er det en ret almindelig pesto lavet på basilikum, med pinjekerner, olie, citronsaft, havsalt, hvidløg, en dadel og lidt persille :-) , og det er nok den mest lækre pesto jeg længe har smagt .. :-) jeg valgte så at skære lidt avokado ud, sammen med nogle cherry-tomater, for at pynte lidt - og det kan varmt anbefales :-)

Det mættede mig helt vildt, hvilket egentlig var overraskende :-)
- Her til morgen havde jeg købt ind til at jeg skulle prøve en "Grøn-Super-smoothie" som den hedder - den består af æbler, agurk, bladselleri, avokado, spinat, isterninger og olie
- og jeg tænkte.. "hmmm.. Spinat til morganmad?????" .. men jeg lavede den alligevel, og den smager virkelig godt, man kan sagtens smage at æblerne søder den, og der er ikke nogen tydelige tegn på at der er to store håndfulde spinat i en portion... (hele portionen fyldte næsten en hel blender, så der er til flere glas) .. Den smager rigtig godt, og skulle være en super morgenmad - der skulle give masser af energi :-) nu må vi se :)
I kan lige få opskrifterne her:

Raw-PASTA-PESTO

pasta:
2 squash
4 gulerødder

Diverse:
12 cherrytomater
6 soltørrede tomater
(skåret i små tern)
16 sorte oliven
Friskkværnet peber

Pesto:
3 dl frisk basilikum
1 dl persille
1 dl pinjekerner
1 olivenolie
1/2 fed hvidløg
1 tørret dadel (jeg bruge en dadel uden sten - ikke tørret)
1 spsk friskpresset citronsaft
evt lidt miso (aner ikke hvad det er)
1/2 tsk havsalt

Pasta:
Skræl grøntasagerne med en skrællekniv, og smid skrællerne væk. Fortsæt nu med at skrælle lange tynde strimler af gulerødder og squash, skræl direkte ned i en stor skål, vend grøntsagerne en gang i mellem, så størrelsen ikke bliver for forskellig på strimlerne. Stop når du når midten af grøntsagen, (grøntsagsresterne kan gemmes i køleskabet, og juices næste dag)

Pesto:
Kom alle ingridienserne i food processoren og bled til en cremet konsistens opnås. Det kan være nødvendigt at skrabe siderne ned i food processoreren et par gange under vejs. 

pynt evt med lidt avokado og soltørrede tomater, og lidt cherrytomater :-)

GRØN-SUPER-SMOOTHIE

5 æbler
1 agurk
2 stængler bladselleri (dette kan godt undværes hvis det ønskes)
1 avokado
2 store håndfulde spinatblade
5 isterninger
2 spsk hørfrøolie (jeg brugte alm ekstra jomfru olivenolie, i mangel på rette)

Æbler og agurken juices og saften hældes derefter i blenderen, sammen med resten af ingridienserne, udentagen olien. Blend godt, tilsæt så olien og blend igen, meget kortvarigt, da olien ellers oxyderer. 

God fornøjelse, og jeg håber at i kan bruge opskrifterne :-)

2 kommentarer:

 1. Jeg synes det er imponerende at du gør det... Jeg tror bare ikke jeg ville kunne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa :-)
   Tro mig, det har også taget mig et par år før jeg gjorde noget ved det :-) har dog ikke tænkt mig at blive fanatisk - jeg havde tænkt mig at jeg ville tillade mig selv kød én gang om ugen :-)

   Slet

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar
- Det betyder rigtig meget :-)