tirsdag den 5. november 2013

Raw me upHej alle i skønne læsere.. så er jeg tilbage med lidt flere mad-opdateringer :-) .. Som nogle af jer måske allerede ved - er jeg begyndt at spise raw-food - som i alt sin enkelthed, går ud på at spise alting råt.. dog spiser man ikke kød, fisk, mælkeprodukter, pasta almen stivelse osv osv osv… men spiser rå frugt og grøntsager. 
Det har jeg nu gjort i lidt over en uge, snart 14 dage faktisk, og man kan tydeligt mærke en forskel.. maven fungerer super godt, energi niveauet er steget, huden er blevet pænere, håret har det bedre, og jeg kunne blive ved. Jeg ville dog lyve, hvis jeg ikke sagde at det var hårdt at undvære varm mad og kød..  - det har dog også resulteret i at jeg er kommet til et kompromis med mig selv - ikke at leve 100 % raw - men 80 %. Det er dog raw morgenmad og middagsmad, og for det meste er det også raw aftensmad, men der kan dog være undtagelser, hvor det simpelthen ikke er muligt kun at spise raw - for eks når jeg er på arbejde. 
Jeg har prøvet nogle forskellige opskrifter af - der ligger tonsvis af videoer med rawfood på youtube - YAY!!!! - og her er endnu en af dem jeg har forsøgt mig med - en deep-dish raw-lasange, som består af en okey mængde grøntsager og lidt nødder af forskellig art :-) .. Den smagte super godt. Jeg lavede den til min mor og jeg - og vi var begge begejstrede.. :-)


Af de grøntsagsrester jeg havde tilbage, eksperimenterede jeg mig frem til smoothien som i ser på billedet her over - en creamy strawberry, avokado, squash smoothie - med spinat og agave nektar og lidt olie.. Den smagte super godt, og var den der rigtig lækre cremede smag .. sådan kan man jo også få brugt alle sine grøntsagsrester, foruden at juice dem dagen efter. 


Opskriften på begge ting, kommer på bloggen i morgen :-)


2 kommentarer:

 1. Det ser virkelig lækkert ud med den lasagne! Glæder mig allerede til opskriften :-) Er det noget man taber sig af? For sundt ser det ud!

  Knus!
  //Ida
  www.livetifoelgeida.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ida :-) undskyld mit sene svar - men havde simpelthen ikke set din kommentar.

   Det var virkelig lækkert og smagte fantastisk :-) - opskriften er lige akkurat lagt ind - så du kan bare kigge :-) - ja det er noget man taber sig af - alt efter om man har noget at tabe af selvfølgelig :-) - det er en livsstil som går ud på at man skal spise tingene så rene som muligt, det betyder at man ikke spiser forarbejdet mad, mad som er blevet varmet op eller på andet måde bearbejdet.. kun de rene rå råvarer. Man får på den måde heller ikke slik, cola, pasta, stivelse, sovs, kød osv... alt det som ikke er godt for kroppen, er elimineret .. så kroppen får kun de gode rene ting, og det gør at kroppen automatisk arbejder i et højere gear, og man får mere energi og krudt i R***** - det er noget man taber sig hurtigt af :-)
   Det er så sundt som det overhovedet kan blive... der er lavet rigtig mange raw-kage opskrifter, og det er kage, som du kan spise morgen, middag og aften, og du ville stadig tabe dig, fordi de er super sunde og fyldt med vitaminer og mineraler ... og så smager de godt.. :-)

   Slet

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar
- Det betyder rigtig meget :-)