søndag den 12. januar 2014

Zig Zag vaskeklud


Kunne du godt tænke dig at meste Zig Zag mønsteret? :-)
Jamen så er her den perfekte mulighed :-) en nem og overskuelig opskrift, på en klud, som enten kan bruges som vaskeklud, eller som karklud :-) Mønsteret kan også meget nemt justeres i størrelsen, så det kan bruges til enten tæpper, eller håndklæder.

Jeg har prøvet at gøre det så nemt for jer som muligt, at forstå systemet, men når man først har fanget det, så er det noget af det simpleste i hele verden :-)

JEG HAR BRUGT

- Hæklenål str 3,5 mm
- 2 farver alm 8/4 bomuld (hvid og rød)

Fremgangsmåde

 Først skal du bestemme dig for, om du vil lave en klud, eller om du måske kunne tænke dig at lave noget større :-)

Systemet fungerer sådan, at der skal 14 lm til én bue, så du skal bestemme dig for hvor mange buer du gerne vil have på dit projekt. Jeg har på denne klud 2 halve buer og 2 hele buer.

Når du så skal regne ud hvor mange luftmasker du skal slå op, så siger du bare 14 x 2,3,4,5 osv, hvor mange buer du nu vil have og så + 2 lm som vendemasker. 

så hvis du vil have 3 buer så er det 14 x 3 + 2 = 44 lm.

Nu skal du til at lave mønsteret, og der er tallet 3 en vigtig faktor - men det er samtidig også det der gør at mønsteret faktisk er så nemt som det er. 

 (klik på billedet for større)

Du starter med at lave 1 stgm i 3. maske fra nålen, lav nu endnu en stangmaske i samme maske (du har nu 3 stgm i samme maske, som du kan se i diagrammet)
- lav nu 1 stgm i hver af de næste 3 lm .

Nu skal du lave bunden af buen - det gør du ved at lave 3 stgm indtag, 2 gange.
(stgm indtag = sving garnet over nålen, stik ind i den første maske, sving garnet over, træk nålen ud, sving garnet over, og hiv igennem 2 masker, sving garnet over nålen, stik ind i den næste maske, sving garnet over, hiv ud igennem masken igen, sving over og hiv nålen igennem 2 masker igen, sving garnet over nålen, kom nålen igennem den 3. og sidste maske, sving garnet over, hiv nålen igennem masken igen, sving garnet over, hiv igennem 2 masker, sving garnet over nålen, og hiv nu igennem alle de sidste masker på nålen)

nu skal du op-ad igen - det gør du ved at lave 1 stgm i hver af de næste 3 luftmasker - nu skal du lave toppen - det gør du ved at lave 3 stgm i den samme maske, 2 gange. 
Og så starter mønsteret faktisk forfra. 
(kig diagrammet)

sådan fortsætter du hele vejen hen til enden af dit projekt, Du kan enten vælge at skifte farve nu, eller du kan lave flere rækker i samme farve. (dog vil jeg sige at du skal skifte farve, for at få glæde af mønsteret)
- du vender med 3 lm (erstatter den 1. stgm) - og laver herefter 2 stgm i samme maske som de 3 lm, og fortsætter på nøjagtig samme måde som lige forklaret :-)

Fortsæt indtil du er tilfreds med størrelsen på dit projekt :-)Håber opskriften kan bruges - hvis du har spørgsmål, ris eller ros, så kontakt mig gerne :-)

Tjek også gerne min youtube kanal ud, det kan du gøre lige HER

- tjek også bloggens facebook profil ud lige HER

2 kommentarer:

  1. Nu har jeg prøvet mønsteret, men jeg synes det bliver skævt. Skal jeg slutte rækkerne med 3 stg i samme maske én gang i stedet for to?

    SvarSlet
  2. nu har prøvet og jeg kan nu mange tak

    SvarSlet

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar
- Det betyder rigtig meget :-)