mandag den 21. april 2014

DIY: dekorer dine egne lysHey alle sammen ;-)
Jeg tænkte at det var tid til en lille hyggelig DIY fra min side af - so here it goes :)

Du kan nu lave dine helt egne lys med fede motiver efter eget valg :-)

Alt du skal bruge er:
 1. en flot serviet med et flot motiv på
 2. et fyrfadslys eller en anden form for lys
 3. en teske
 4. en skarp saks
 5. og selvfølgelig det bloklys som du vil have motivet på. 

 Det første du gør, er at klippe motivet ud fra servietten som du godt kunne tænke dig. gør dig umage og klip så pænt som du overhovedet kan, dog gør det ikke noget hvis det ikke bliver fuldstændig perfekt, det er ikke det dette går ud på :-)

når du har klippet motivet ud - skal du skille alle lagene i servietten ad - nogle har 2 lag, andre har flere, og du skal være sikker på at du kun har det øverste lag med :-)

så placerer du det der på bloklyset hvor du gerne vil have det.
det næste du gør at at du skal varme teskeens "hoved" op hen over fyrfadslyset - her skal du selvfølgelig passe på ikke at brænde dig - og pas på med ikke at holde skeen alt for tæt på selve flammen, så der kommer sod på bagsiden - men hvis det skulle ske, så kan du lige tørre det af. 
når teskeen er varm, så kører du den hen over motivet på lyset - ikke holde den det samme sted, for stearinen smelter og så har du et indhak i lyset. 
stille og rolige bevægelser hen over motivet.

ideen er her at stearinen fra bloklyset, smelter op igennem motivet, og lægger sig oven på som en hinde, som gør at man kan brænde lyset uden problemer :-) 
dette gør du indtil du er helt sikker på at der er stearin oven på hele motivet. 

Dette er en god idé til hygge med børnene, hvor de klipper ud, og du måske påfører det lyset. super gode gave idéer - og meget personlige :-)

god 2. påskedag ! <3

2 kommentarer:

 1. Kan huske at jeg gjorde dette i min fritidklub, da jeg var lille, men havde faktisk helt glemt, hvordan man gjorde. Skal helt sikkert gøre det igen!

  Kig forbi, www.michellajohansen.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. ej hvor dejligt at jeg så lige kunne inspirere dig :-) dette er nemlig en super fed måde at få nogle personlige lækre lys som passer ind indretningen i stedet for ganske almindelige hvide :-)

   Slet

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar
- Det betyder rigtig meget :-)