torsdag den 9. oktober 2014

Ekstra Bladet - Uden for citat
Jeg var så heldig, at jeg i går vandt 2 biletter til dokumentaren " Ekstra bladet uden for citat" i en af Radio sydhavsøernes Facebook konkurrencer, og jeg må indrømme, var lidt skeptisk til at starte med, og tænke ikke at det egentlig var noget for mig, men tog chancen og deltog alligevel, dog uden nogen form for forventning om overhovedet at vinde.
Skæbnen ville dog, at jeg blev kontaktet af en medarbejder fra radioen, om at jeg havde vundet to biletter til særforestillingen, omkring arbejdsgangen på Ekstra Bladet, hvor man kommer ind under facaden, ser hvordan det foregår på turbulente dage, hvor der skal tages stilling til svære dilemmaer, laves radikale ændringer som kan forlænge papiravisen levetid. I det hele taget bliver man ført ind i "løvens hule" - ind der hvor det vi alle går og har en foragt for, foregår. 

Det hele starter med at vi sidder i biografsalen, min mor, jeg og 48 andre som også har været så heldige at få lov at overvære denne dokumentar. Frem træder en mand, som jeg faktisk ikke anede hvem var, men gættede mig dog til det - og mit gæt viste sig at være rigtig, det var nemlig chefredaktør for Ekstra Bladet Poul Madsen. Han præsenterede sig selv, samt gav os en lille mundtlig teaser til hvad det nu var vi skulle se, og han lægger nærmest ud med at sige: at hvis det var ham som havde redigeret filmen, var den kommet til at se en hel del anderledes ud, men at han i bund og grund var tilfreds med resultatet.
Jeg var spændt, men havde dog alligevel en snert af skepsis, og tænkte egentlig "det bliver en lang aften det her".
Filmen gik i gang, og ret hurtigt fangede den mig, det ramte åbenbart noget som jeg synes var spændende. Egentlig har jeg altid haft en foragt, ligesom nok 2/3 af DK's befolkning, for sladder-aviser, som sælger aviser på STORE overskrifter - og som omgås sandheden i den henseende at sælge så mange aviser som muligt, and let's face it, der er flere penge i skandaler end i solstråle historier, og der er jo ingen mennesker som gider at læse om at Fru Jensen ikke fik alle sine byttepenge, da hun i onsdags handlede i Spar-købmanden på hjørnet. Nej Danskerne vil høre alt det beskidte, og helst så beskidt som muligt - og igennem denne dokumentar, blev man ført ind i midten af nogle ret svære dilemmaer, hvor man så tingene fra centrum. 
Jeg overdriver vist ikke hvis jeg siger at man blev fanget i dramaet (det gør danskere jo aldrig, ironi kan forekomme). Meget af filmen handlede om de danske gidsler i Somalia Søren og Eddy - og hvordan EB håndterede omtalen af hele den sag - og hvad der egentlig foregik. Som man også ser i filmen, så var hele DK på nakken af EB efter frigivelsen af gidslerne - fordi alle mente at de havde forsinket processen, ved ikke at tie omkring hele affæren, som næsten alle andre medier gjorde af hensyn til forhandlingen. Her så man hvor hårdt EB rent faktisk arbejdede for at få gidslerne hjem, at det rent faktisk var dem som betalte for den forhandlingsperson som arbejde sammen med den danske regering og de somaliske pirater som mægler, og fik forhandlingerne gennemført - det var dem som stod for at det rent faktisk skete - but in the bigger picture, blev det skubbet ud til siden - hvilket jeg egentlig synes var skrup forkert. Danskerne tror på det de hører, ser og læser - og vi blev fortalt fra alle vinkler at EB var satan selv, og det nærmest var deres skyld at de skulle sidde dernede i 536 dage (overdrivelse fremmer forståelsen). 

Jeg må indrømme, min opfattelse af EB har ændret sin kurs - jeg har ændret mit syn på avisen - dog synes jeg stadig at man skal tage tingene på forsiderne med et grand salt - for som Poul Madsen selv siger" vi skal sælge avisen i de 10 sek som danskeren har fra han ser avisen til han beslutter sig for om det er værd at give penge for" - og der skal virkelig en forside til for at sælge aviser - og det ved ALLE! Vi lever i en digitaliseret verden ud over alle grænser, og der skal noget ekstra ordinært til for at sælge aviser i dagens DK - derfor må der noget ekstraordinært til for at fange opmærksomheden ..

Jeg må indrømme, jeg har udviklet en smule respekt for det arbejde som journalisterne på EB udfører, det er bestemt ikke nemt, og man skal have nerver af stål.

 

4 kommentarer:

 1. Jeg elsker det der med at når ens egne fordomme kan blive skubbet lidt til og man pludselig sidder tilbage klogere..
  Jeg er ikke altid god til at indrømme når det sker, men det er fedt.. :D
  Synes det er cool at du vandt og tog ind for at se den.. lyder som en fed oplevelse..

  Jeg er forresten gået igang med at hækle den der poncho som du har lagt op på youtube.. :D
  Det er fedt at du har lavet sådan nogle videoer.. Din video med oldemor-firkanten har lært mig at hækle.. tak.. :D

  Krammer. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jeanette :-) ja sådan har jeg det også - det er super fedt når fordommene bliver skubbet :-) Jeg synes også at det var en fed oplevelse - specielt for at chef redaktøren var mødt personligt op - så man havde mulighed for at stille ham spørgsmål osv - modigt alligevel :-)

   Hvor lyder det fedt med at du er begyndt at hækle poncho - jeg vil MEGET gerne se resultatet, hvis du har lyst til at dele det, når du er færdig :-) og jeg bliver jo helt varm i kinderne, når du roser mig sådan - jeg er bare glad for at kunne hjælpe - det er jo derfor jeg laver videoer :-) smiler .. men hvor er det dejligt med den type respons :-)

   Stor krammer til dig også <3 :-)

   Slet
  2. Hvis du har lyst kan du følge min blog eller min instagram, der kan du stalke mig alt det du har lyst til.. :P
   Jeg har lagt et billede op af starten på den poncho på instagram.
   Den skal bare være alm sort, men planen er at jeg senere måske vil lave en anden med farver.
   Jeg elsker dine videoer og er nød til at sige at jeg meget gerne vil se mange mange mange flere.. ha ha..
   Der er alt for lidt danskere der laver hækle videoer og du er klart den bedste.

   Knus Jeanette
   http://jeasblanketanker.blogspot.dk/
   Jeakh

   Slet
 2. Sikke meget ros du får på dine videoer min musling - det er bare dejligt at se. Din poncho er bare så flot og garnet .... ikke mindst garnet .... :) - og jeg vil give Jeanette Henriksen helt ret - du er bare den bedste <3

  SvarSlet

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar
- Det betyder rigtig meget :-)