mandag den 21. marts 2016

Kødløse broccoli-"kød"-bollerHvis der er noget jeg i høj grad elsker, så er det at eksperimentere i køkkenet... det er faktisk en interesse der har udviklet sig lidt i takt med at jeg besluttede mig for at leve sundere, og derfor begyndte at skulle tænke kreativt i forhold til frokost på jobbet, når man prøver at minimere ens rugbrøds-indtag.

Jeg er kommet frem til 2 af mine top-favoritter..... som i BIG-TIME favoritter.. :) kunne spise dem HVER dag.. 

Her får i opskriften på mine broccoli-"kød"-boller... uden kød selvfølgelig :D

- Alt hvad jeg laver i køkkenet er uden opskrift, så bær over mig med hvis mængden ikke helt passer... det hele bliver lavet lidt efter temperament.. 

Det skal du bruge:

1 løg
lidt forårsløg
2 æg
lidt ost ca 25 g. (du kan bruge hvilken som helst, jeg brugte alm. pizza-topping)
salt, peber, evt lidt chili eller dit yndlings krydderi
lidt havregryn ca 2 dl
 og selvfølgelig BROCCOLI! :-)

Start med at komme din broccoli (hvis den er frossen)i en micro skål og dæk med vand. kom den i microovnen i ca 7-8 min ved fuld varme. 
når den er færdig tages den ud, og sigtes for det værste vand.. der skal helst ikke være aaaalt for meget vand ved. 

kom de øvrige ingredienser i en skål og bland. Hak din broccoli - det behøver ikke at være meget fint.. gør som du har lyst :-)

kom det hele sammen og rør godt... kom lidt havregryn i en food processor (hvis ikke du har sådan en, kan du erstatte med alm hvedemel) - og kør det til det er helt fint malet. 

kom det ned til resten indtil du synes det har en konsistens så det kan hænge sammen :-)form dem i hånden til boller og kom dem på en bageplade og bag ved ca 180 grader i ca 20 min... nyd dem :-)
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusind tak fordi du vil lægge en kommentar
- Det betyder rigtig meget :-)